Geslachtsziekten

Delen is Vermenigvuldigen! Deel Ons!Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
Een geslachtsziekte wordt ook wel een soa genoemd namelijk seksueel overdraagbare aandoening. Dit is een verzamelnaam voor verschillende soorten geslachtsziekten. Dit wordt veroorzaakt door een virus, een bacterie of een parasiet. Dit is verschillend van welke geslachtsziekte je hebt. Dit is een infectie die door seksueel contact overgebracht wordt van mens tot mens. De manier dat het meest voorkomt om een geslachtsziekte te krijgen is door onveilig te vrijen. Er zijn ook nog andere vormen om aan een ziekte te komen zoals anaal of orale seks. Deze zijn ook heel besmettelijk. De geslachtsziekte die het meest voorkomt is chlamydia. Hierbij komen ook nog genitale wratten en gonorroe bij. De meeste geslachtsziektes zijn te genezen als je er op tijd bij bent om het te laten behandelen. Door een soa test te gaan laten doen weet je of je wel of niet een soa hebt. Hebt u dit dan, kan de arts je een juiste medicijn voor schrijven.

Dat medicijn kan je dan gaan halen in de drogist en de behandeling dan uitvoeren. Sommige mensen hebben het hierbij ook moeilijk om achter deze medicijnen te gaan in de apotheek. Voor deze mensen is het dan ook mogelijk gemaakt dat ze dit op een andere manier kunnen doen door deze medicijnen bij een online apotheek te gaan kopen. De geslachtsziektes worden ook op verschillende andere manieren getest zoals chlamydia en gonorroe worden getest door een een vaginaal uitstrijkje of wat urine. Syfilis en hepatitis B hierin tegen worden getest met een bloedonderzoek. Herpes wordt getest door een uitstrijkje van een blaasje. Deze worden dan opgestuurd naar het lab en dan hoor je later wat de uitslagen zijn.

Sommige geslachtsziektes kunnen er voor zorgen dat een vrouw onvruchtbaar wordt zoals bijvoorbeeld als je een chlamydia infectie te laat ontdekt en te laat behandelt komen er dus complicaties en kan je onvruchtbaar worden. Bij een niet behandelde syfilis kan zich na een tijd op het zenuwstelsel verplaatsen en kan voor een verlamming zorgen en kan dementie veroorzaken. Dat kan tot 20 jaar na de dag dat je besmet bent geraakt. U kunt de meeste geslachtsziektes voorkomen door veilig te vrijen. Gebruik dus altijd een condoom en let goed op bij orale of anale seks. Hebt u klachten dat overeenkomt met de symptomen van deze ziektes, ga dan naar uw huisarts.

Durft u niet naar de huisarts, dan kunt u online een SOA zelftest kopen.

Klik hier om te kopen

dddddf_2